sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suosikkipuolueeni sekoilee jälleen

Uutinen perussuomalaisten laki-aloitteesta ilahdutti kovasti tällaista ihmistä, joka ei erityisemmin halua naimisiin tai hankkia lapsia. Aloite tuntui naurettavalta muistakin syistä. 

"Lakialoitteessa ehdotetaan, että avioliitossa miehen kanssa elävä nainen, joka synnyttää 1–3 lasta, pääsisi eläkkeelle muita aiemmin. Ensimmäisen lapsen syntymä alentaisi naisen eläkeikää kolmella vuodella. Toinen ja kolmas lapsi alentaisivat sitä kaksi vuotta. Etuuden saisi vain silloin, kun ainakin toinen puolisoista on Suomen kansalainen.Perussuomalaiset perustelevat ehdotustaan sillä, että se parantaisi naisten asemaa. Myös avioliiton merkitys heidän mukaansa paranisi."
Miten tällainen synnyttäneisiin/synnyttämättömiin, avioliitossa/avoliitossa oleviin lokeroiminen parantaisi naisten asemaa? Ja miksi ihmeessä synnyttäneiden pitäisi päästä aiemmin eläkkeelle? Eläkeikien nostaminen on perusteltua työvoimapulan ja säästöjen takia. Lisäksi äideillä on äitiyslomien, hoitovapaiden yms. pirstaloima ura, joka ei juuri eläkekassaa kerrytä. Miksi juuri heidät pitäisi päästää aiemmin pois työelämästä kituuttamaan vähillä eläkkeillään? 

Uutisessa kerrottiin 16 perussuomalaisten edustajan allekirjoittaneen aloitteen. Sitten alkoi tapahtua ja ainakin 3 edustajaa oli viivannut nimensä yli. Kenties huomatessaan, ettei kansa ottanutkaan ehdotusta riemuiten vastaan? Miten nämä nimensä listalta poistaneet perustelivat tätä muutosta? Kouvolan Sanomat olivat kysyneet asiaa perussuomalaisten ryhmäjohtajalta Jari Lindströmiltä.


Voih, kun hälinä on häirinnyt ja kun noita alotteita sentään tulee useampi viikossa! Mutta onneksi hän on nyt ottanut opikseen.


On se mukava, kun tällaiset ihmiset ovat päättämässä meidän asioistamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti