tiistai 9. joulukuuta 2014

Suomen kaunein koti. Not.

Meissä kaikissa asuu pieni masokisti. Noh, minussa ainakin. Olen sitä ruokkinut katsomalla Maikkarin Suomen kaunein koti -ohjelmaa. Periaatteessahan minusta on aivan ihanaa päästä kyyläämään muiden ihmisten koteja, sillä onko mikään kivempaa kuin lenkkeillä asuinalueella ja kurkistella pimeästä sisään valaistuihin koteihin! No niin, no niin, vähän saatan kurkata ohi kävellessä, en lymyile pusikossa kytiksellä tms.

Takaisin asiaan. Ohjelman tuomarit ovat kammottavia. Noh, Sumari on ihan ok, mutta luulisi, että he ovat jonkinlaisia asiantuntijoita? Arkkitehti ei tiedä rakennushistoriasta mitään ja entinen poptähti on koko ajan naama mutrulla. Ja välillä minua ärsyttää heidän arvostelunsa, mikä on vähän outoa, koska seuraavassa kappaleessa aion arvostella heidän arvostelunsa ja sitten arvostelen sarjassa nähtyjä koteja.

Kaksi tuomareista antoi täydet pisteet lähes kokonaan valkoiselle persoonattomalle talolle ja siihen loppui minulta sarjan katsominen. Tietenkin piti kurkata mikä taloista voitti yleisöäänestyksen, ja voi nyt helvetti, eipä olisi kannattanut. Kyllä kansa tietää - väittämän todenperäisyys nähtiin taas kerran.

Voittajakodissa oli lähes kaikki inhoamani sisustusjutut. Oli maailman typerintä viiriviritelmää ja tähteä joka jumalan tekstiilissä sekä tätä "valkoista valkoisella ja pari beigeä juttua piristykseksi" -tyyliä, kaikenlaista turhaa ja mautonta krääsää unohtamatta. Sisustustauluja Love Live Laugh - tyyliin ei sentään tainut olla, mutta LOVEa bongaan tästäkin kuvasta.
Kuva täältä. Kertokaa nyt joku oikeasti mitä saatanan virkaa noilla viireillä on?


Siellä on varmaan taas mieltä pahoitettu. Ei, en ole itsekään maailman mahtavin sisustaja. Joo, jokainen saa sisustaa oman kotinsa just niin kuin haluaa ja on tärkeää viihtyä omassa kodissaan. Mutta onhan se rankkaa, kun ihmisillä ei ole makua. 

1 kommentti:

  1. Totally agree. Tekis mieli aina avautua näistä koti ja muodonmuutos ohjelmista. Missä on PERSOONALLISUUS, omaperäisyys, erilaisuus, aitous. Ainakin näissä kaunein koti ohjelmissa yli puolet näyttää siltä että niissä asuu yksi ihminen joka on kotona vaan yhden illan viikossa ja silloinkin pyyhkii pölyjä jotta kaikki on kiiltävän valkoista ja puhdasta.

    http://kuvitelmia93.blogspot.fi

    VastaaPoista